Uskalla!

On ilo ja kunnia avata Naisteekkaripäivien uudet nettisivut ensimmäisellä blogijulkaisulla. Vaikka seuraaviin Naisteekkaripäiviin on vielä 106 päivää, kulissien takana on jo täysi tohina päällä. Naisteekkaripäivät haluaa tarjota verkostoitumistapatuman inspiroivalla sisällöllä naisteekkareille ympäri Suomen. Yli koulutusohjelmarajojen tapahtuva verkostoituminen on tärkeää aloittaa jo opiskeluaikoina, sillä viimeistään työelämässä eri alojen kontaktit nousevat arvoon arvaamattomaan.

Syyskuun lopulla pidetty kokous polkaisi käyntiin tapahtuman järjestämisen. Ensimmäisellä kokoustamiskerralla jaoimme vastuualueet ja mietimme tapahtuman teemaa. On yllättävän haastavaa keksiä naisteekkareita yli koulutusohjelmarajojen houkutteleva teema, josta jokainen saisi kotiinvietäväksi uusia ajatuksia ja oivalluksia. Ideoita heiteltiin puolin ja toisin, mutta USKALLA-teema nousi ylitse muiden.

Miksi siis juuri USKALLA? Viisi vuotta valmistumisen jälkeen nais-DI tienaa keskimäärin 500€ mieskollegaansa vähemmän. Vaatii uskallusta ja uskoa omiin kykyihinsä pyytää asiaankuuluvaa palkkaa sekä tavoitella juuri sitä tiettyä johtajan tai asiantuntijan tehtävää, johon kokee olevansa sopiva. Uskallusta tarvitaan myös silloin, kun liikutaan oman osaamisen rajoilla, ja erityisesti silloin kun lähdetään oppimaan jotain täysin uutta.

Allekirjoittanut alkoi toteuttamaan teemaa omassa elämässään heti kokouksen jälkeen. Lupauduin rakentamaan Naisteekkaripäivien uudet nettisivut täysin nollakokemuksella. Alku oli kankea, mutta pikku hiljaa klikkailu alkoi sujua ja sivuista tuli toimiva kokonaisuus. Onneksi lupauduin ja onneksi uskalsin, sillä nyt olen taas yhtä taitoa näppärämpi.

Yllättävän paljon uskaltamista ja rohkeutta vaatii myös uusiin ihmisiin tutustuminen, varsinkin kun lähestyy potentiaalista tulevaisuuden työnantajaa. Kävin tutustumassa kiltani ensi vuoden yritysvastaavan roolissa IT-hekuma -nimisessä yritystapahtumassa killan yhteistyöyrityksiin. Eräällä ständillä keskustelu ajautui naisten ja miesten eroihin työnhaussa, ja erityisesti siihen, miten naishakijat arvottavat oman osaamisensa. Yksissä tuumin totesimme, että tapahtumille kuten Naisteekkaripäivät on ehdottomasti tilausta, ja kyseinen yritys halusi lähteä tukemaan tapahtumamme järjestelyjä. Saanen siis esitellä yhteistyökumppanimme Accenturen!

accenture-logos-980x458

Naisteekkaripäiviä odotellessa käy vilkaisemassa Accenturen avoimet työpaikat tästä!

Inari, IT-vastaava

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s